Ознака: безбедносен сертификат
Македонија 28.12.22 | 21:47

Нема да дознаеме кој е одговорен за случајот „Онишченко“, на пратеници од опозицијата не им издава безбедносен сертификат

Нема да дознаеме кој е одговорен за случајот Онишченко и тоа е проблемот на овој безбедносен сектор, се направи реформа на хартија, но реално надлежните не работат како...

Македонија 24.09.22 | 12:15

Ковачки: Како дезертерот Ковачевски има безбедносен сертификат за пристап до државни тајни кога има документ дека е трајно неспособен

Сомнително и нејасно е, и како дезертерот Ковачевски се стекнал и се’ уште поседува безбедносен сертификат за пристап до државни тајни, имајќи во предвид дека истиот...

Македонија 08.09.22 | 18:49

Османи лаже за Бесмира: Има барање за издавање безбедносен сертификат доверливо, што значи „почетников“ ќе чита државни тајни

Оф леле лажење на Бугар Османи, коментира твитер профилот „Раскажувачот“ Бесемира не е вработена во протокол како почетник туку во сектор правни работи..   Плус има...

Македонија 21.09.21 | 14:34

Немале соодветен безбедносен сертификат: Двајца вработени во МНР не го поминале ветингот

Првичните резултати од почетокот на ветингот на дипломатите во МНР покажува дека на две лица ќе им биде раскинат работниот договор затоа што немаат безбедносен сертификат...

Македонија 22.03.21 | 14:24

Фрчкоски е само една од грешките: Кои функционери не добија безбедносни сертификати?

Се уште не е официјално познато кој добил, а кој не добил безбедносни сертификати. За Драган Ковачки од ВМРО-ДПМНЕ вообичаено е тој податок да не биде објавен, зашто...

Македонија 02.02.21 | 22:39

Околу 10 лица не го поминале филтерот за безбедносен НАТО сертификат

Директорот на Дирекцијата за безбедност на класифицирани информации, Стојан Славески во дебатниот магазин „Клик Плус“ на ТВ21 зборува дека има повеќе лица кои не го...