Ознака: Бетовен
Култура 12.05.20 | 13:58

Десеттата симфонија од Бетовен завршена од тим музиколози и компјутерски стручњаци, короната ја спречи изведбата

Благодарение на вештачка интелигенција, „Десеттата симфонија“ на Лудвиг ван Бетовен е композиторски довршена и сега е целосна. Оркестарот „Бетовен“ од Бон, Германија,...

Калеидоскоп 03.01.20 | 13:08

Оваа година ќе се прославува 250 години од раѓањето на Бетовен: Централните настани во Бон и во Виена

Оваа година, светот ќе ја прослави 250-годишнината од раѓањето на Лудвиг ван Бетовен, при што Бон и Виена ќе ја преземат централната манифестација, пишуваат медиумите. Бон...

Култура 30.01.19 | 15:09

„Бесмртност“-концерт на Македонската филхармонија посветен на Бетовен

„Бесмртност“ е насловот на симфонискиот концерт на Македонската филхармонија, кој ќе се одржи во четврток, на 31 јануари во 20 часот. Под диригентство на маестро Сашо...