Ознака: Беровци
Македонија 14.08.21 | 14:59

Словенечки пожарникари им ја оставиле личната опрема на колегите од Берово, а им ветиле и обука

Донирана е лична пожарникарска опрема, договор за соработка и обука и создадено силно пријателство со доброволното пожарникарско друштво „Толмин” од Словенија. Доброволното...

Македонија 14.08.21 | 13:11

Емотивна разделба на беровци и словенечките пожарникари: Аплауз, трубачи, сирени…

Словенечките и австриските пожарникари денеска ја напуштаат Македонија откако пружија непроценлива помош за справувањето со пожарите во Македонија, најмногу во Малешевијата....

Црна хроника 05.03.21 | 14:42

Беровци славеле Стара нова година во продавница, добија кривични

Четиринаесет лица од беровското село Двориште добија кривични пријави за прекршување на забраната за собир што е дел од мерките против пандемијата. Целиот настан не...