Ознака: бенефиции
Економија 21.02.19 | 10:56

Работодавачите да ги пријават настраданите од автобуската несреќа за дополнителни бенефиции

Според Законот за безбедност и здравје на работа, сите патници што настрадаа во автобуската несреќа кај селото Ласкарци, а кои биле во работен однос и патувале кон својот...

Македонија 21.12.18 | 22:24

Ременски: Не смее пратениците да бидат привилегирани

„Никој не смее да биде привилегиран само затоа што бил избран или именуван функционер“, реагира пратеничката Фросина Ременски на најавите дека се подготвува закон...

Македонија 21.12.18 | 20:16

Беснотилак, а вработен или пензионер не може тезга да држи

Група пратеници, меѓу кои и дел од Независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ, бараат пратеничките бенефиции да им важат и по истекот на мандатот. Посакуваат кога ќе...

Македонија 21.12.18 | 17:59

Пратениците бараат бенефициран статус и по мандатот

Група пратеници, меѓу кои и дел од Независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ, бараат пратеничките бенефиции да им важат и по истекот на мандатот. Посакуваат кога ќе...