Ознака: Баргала
Економија 05.12.20 | 15:58

Дали знаете дека Баргала, која е поврзана со вашиот кандидат, исплати плата од 2 денари?

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Иван Јорданов од Штип денеска јавно на настан на Зоран Заев во општина Штип му постави неколку прашања на кои Заев немаше одговор. Прво со кој...

Економија 28.08.20 | 17:42

Заев е директно виновен за доцнењето на платите во штипска Баргала

Зоран Заев е директно одговорен за доцнењето на плата во штипска Баргала. Toј е директно одговорен за доцнењето на плата во штипска Баргала за што самиот рече дека ќе...

Економија 27.08.20 | 15:38

За 10.000 денари работеа и за време на пандемија – работниците од „Баргала“ втор ден на штрајк

Работниците во фабриката за чевли „Баргала“ во Штип веќе втор ден го изразуваат своето незадоволство од висината на платите и бараат да се направи корекции на платите...

Култура 04.11.19 | 11:28

Археолозите по долги години повторно се вратија на локалитетот Баргала

По неколку години археолозите се вратија на локалитетот Баргала. Се работи на три локации на најрепрезентативниот и најпосетуван локалитет во регион. Работници и археолзи...