Ознака: балканско гето
Македонија 11.11.19 | 14:01

Мини Шенген е прастар проект и главните придобивки од него веќе се постигнати – сега може само да потпали национализам

По поразот на Европскиот совет, каде Македонија и Албанија добија вето за отворање на преговорите за членство во ЕУ, како утешна награда се појави иницијативата Мини...

Македонија 24.10.19 | 19:54

Додека чекаме датум за преговори, Макрон договара специјално партнерство со Западен Балкан

Наместо полноправно членство во ЕУ – специјално балканско партнерство за Западниот Балкан. Францускиот претседател Макрон започнал консултации со дел од балканските...

Македонија 18.10.19 | 13:50

Ќе ве стават во балканско гето, а ќе го викаат Норвешка

Гералд Кнаус, еден од водечките поддржувачи на Зоран Заев во европските кругови, излегува со нова иницијатива – поддршка балканско гето, односно балканска економска...