Ознака: аутизам
Здравје 04.11.19 | 20:12

Дете со аутизам кое не ги примило сите вакцини, не е запишно во прво одделение, таткото ја тужи државата

Дете со аутизам од Штип, кое не ги примило сите вакцини, не е запишано во прво одделение и два месеци седи дома. Поради тоа, неговиот татко, Зоран Мијалков, претседател...

Естрада 11.09.19 | 10:35

Ќерката на Маја Оџаклиевска избегала, пејачката сама се грижи за внукот со аутизам

Откако ќерката на Маја Оџаклиевска,Теа си заминала од Белград пејачката сама се грижи за внукот Лука, кој има аутизам. Теа е помалата ќерка на Маја, за која таа ѝ претходно...

Здравје 07.08.19 | 13:15

Дознал дека има аутизам откако тој ѝ бил дијагностициран на неговата ќерка

За Крис и Џесика Офер од Австралија, дијагностицирањето на нарушување од спектарот на аутизмот кај нивната ќерка довело до уште едно важно откритие. Мојот сопруг е 33-годишен...

Здравје 15.03.19 | 23:44

Здравстевниот дом од Пробиштип треба да плати 200.000 евра поради погрешно лекување на дете

Здравстевн дом од Пробиштип треба да плати 200.000 евра отштета поради погрешно лекување на дете. Ваква пресуда донесе Основниот суд во Штип, по тужба од страна на родителите...

Здравје 05.03.19 | 10:58

Големо данско истражуање кое траело 10 години: Вакцината МРП не предизвикува аутизам

Вакцината против мали сипаници, заушки и рубеола не предизвикува аутизам, покажа новото истражување кое било спроведено со намера да ги уверат оние кои се сомневаат...

Здравје 03.02.19 | 13:36

Вакцината не е причина за аутизам, туку растурањето на класично семејство

Ставот дека МРП вакцината предизвикува аутизам е без докази. Инциденцата на aутизмот се зголемува, не само во Македонија и покрај тоа што има многу невакцинирани деца...

Музика 19.12.18 | 12:24

TT Фестивалот сретствата од саботниот концерт ќе ги намени за децата со аутизам

TT Фестивал ќе се одржи на 23.12. 2018 во Младински Културен Центар со почеток во 19 часот. На фестивалот ќе настапат: Fiction, The Planktons, ИлузијА (Acoustic), Leonard (Balkan Veliki Балкан Велики)...