Ознака: антракс
Економија 11.08.19 | 17:50

Ветеринарниот факултет потврди дека во Македонија има антракс, нема заболени меѓу нивните вработени

Факултетот за ветеринарна медицина од Скопје потврди за позитивен резултат на антракс и информира дека се преземаат сите потребни мерки за превенција и се постапува...

Економија 11.08.19 | 16:04

АХВ: Од антракс се угинати неколку животни во Кичевско, но заболени луѓе нема

Денешната прес-конференција на Цветан Трипуновски од ВМРО-ДПМНЕ, беше со цел за собирање на ситни политички поени преку злоупотреба на народот и непотребно кревање...

Македонија 11.08.19 | 14:49

Сепак има антракс во земјата – детектирана бактеријата кај едно домашно животно

Нема заболени граѓани од Антракс, но антракс сепак има. Иако Министерството за здравство првично демантираше дека оваа опасна бактерија се појавила во земјата, сепак...

Здравје 11.08.19 | 13:55

МЗ: Нема заболени граѓани од антракс

Во однос на информациите по медиумите дека кај добитокот во делови од Република Северна Македонија се појавила заразата антракс, Министерството за здравство информира...

Македонија 11.08.19 | 12:09

ВМРО-ДПМНЕ: Во Македонија има антракс, власта крие

Во Македонија се појавила опасната заразна болест антракс, а власта крие, обвинуваат од ВМР)-ДПМНЕ. Од партијата објавија дека имаат сознанија дека пред две недели било...