Ознака: Андреј Дочински
Македонија 17.06.19 | 21:47

Македонците ги победија Северномакедонците на РТВ Словенија

Македонскиот активист од Словенија Андреј Дочински ја натера националната телевизија на Словенија да се извини што ги нарекува македонските спортисти Северномакедонци...

Македонија 14.05.19 | 21:35

Дочински: Се кандидирав за европратеник на СНС оти не го признавам договорот од Преспа и негирањето на македонската нација

Велат не нема, ама еве сме! Ја прифатив поканата да бидам кандидат на листата на партијата СНС (Словенска национална странка – единствената партија во Словенија која...

Македонија 12.05.19 | 19:19

Македонец од Словенија во трката за Европски парламент!

Андреј Дочински, Словенец со македонско потекло или Македонец од Словенија, сеедно, е меѓу кандидатите од поранешната југословенска република за член на Европски парламент...