Ознака: АМВУ
Економија 26.05.22 | 14:59

АМВУ од 2018 до 2022 година потрошила 977.805 евра за привремени вработувања

Агенцијата за аудио аудиовизуелни услуги од 2018 до 2022 година потрошила 977.805 евра за привремени вработувања, пишува порталот ММС. Најголемиот дел од овој износ завршил...

Вести 01.03.22 | 16:55

Владата нема да побара исклучување на бугарските телевизии и покрај тоа што емитуваат навредливи содржини против Македонците и македонската историја

Владата не размислува да побара од АМВУ да им наложи на кабелските оператори да ги исклучат бугарските телевизии кои емитуваат навредливи содржини против Македонците...

Македонија 28.10.21 | 14:25

АВМУ: Молкот почнува на 30 октомври и завршува во 19 часот на 31 октомври

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги известува радиодифузерите дека од 30 октомври, заклучно со 19:00 часот на 31 октомври, важат правилата за изборен...

Македонија 25.10.21 | 15:00

АВМУ: Медиумите не го прекршија Законот, но изборната кампања ја следеа прагматично

Наодите од мониторингот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, покажаа дека за време на првиот круг од изборната кампања не се констатирани прекршувања...

Македонија 17.09.21 | 15:20

АВМУ: Нови правила за ценовниците за платено политичко рекламирање

Aгенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги информира радиодифузерите дека со новодонесените измени и дополнувања на Изборниот законик се определува нов...

Економија 03.05.21 | 13:36

АВМУ: Ковид-19 негативно се одразува врз економското работење на медиумите

Обезбедување економска одржливост на медиумите, креирање механизми за обезбедување транспарентност на интернет-компаниите и унапредување на капацитетите за медиумска...

Македонија 27.02.21 | 10:35

АВМУ: Нападите врз новинарите се апсолутно неприфатливи

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги најостро го осудува нападот и попречувањето на работата на новинарите за време на вчерашните протести против...

Македонија 25.03.20 | 20:35

Чулев: Еден милион денари – донација од АВМУ за заштитна опрема за полициските службеници

МВР доби донација од АМВУ еден милион денари, а министерот Чулев на својот фејсбук профил напиша: Еден милион денари – донација од АВМУ за заштитна опрема за полициските...

Македонија 18.07.19 | 18:00

АВМУ нема надлежност да го испитува потеклото на капитал

Законите за медиуми не му даваат надлежност на регулаторот да го испитува потеклото на капиталот, велат од Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ)...

Македонија 28.03.19 | 15:07

АМВУ: Новите измени во Изборниот законик внесуваат дополнителна конфузија и контрадикторност

Собранието на Република Македонија, вчера, на само пет дена пред почетокот на изборната кампања, по скратена постапка и без поширока дебата, донесе измени на...

Економија 01.03.19 | 11:56

„Канал 5+“ замина во историјата – АВМУ ѝ ја одзеде дозволата за работа

Поради неплатен годишен надомест за дозвола за телевизиско емитување во законски утврдениот рок, 30 дена од денот на приемот на фактурата, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни...