Ознака: американски војници
Свет 22.10.19 | 15:01

Ирак нема да дозволи американски војници на своја територија

Ирак нема да дозволи престој на неговата територија за американските војници, кои се повлекоа од Сирија. Ирачката армија соопшти дека американските сили можат само...

Свет 24.06.19 | 16:16

Амеркански компании мора да работат на проекти од бeзбeднocтa и вoopyжувaњeто во ЕУ

САД побара од земјите на ЕУ да направат промени во вoeната cфepа на Европската Унија. Меѓу другото, САД побара учество на американските компании во европските проекти...

Свет 23.06.19 | 15:55

Американски тенкови по грешка „нападнеле“ нива во Романија

Американските тенкови кои учествувале на воена вежби во Романија не успеале да ги следат дадените координати, па тргнале на непознат терен каде предизвикале вистинска...

Свет 22.03.19 | 11:57

Неделава во Европа пристигнуваат 1.500 американски војници

Во текот на оваа недела во Берлин ќе пристигнат 1.500 американски војници кои потоа продолжуваат во Полска, на полигонот за воени вежби со војската на таа држава. Во вторникот...