Ознака: Александар Тортевски
Македонија 15.05.19 | 21:18

Тортевски: 0,5 или 4,9 грама марихуана или кокаин е исто, најмалку една година затвор

0,5 или 4,9 гр.марихуана или кокаин, е исто. Најмалку една година затвор. Законите мора да се почитуваат додека важат. Во спротивно некој ќе ве убие и ќе каже дека ве еутаназирал...

Економија 17.02.19 | 17:14

Тортевски: Ова е целосно партизирана држава, штом Премиерот одлучува кој е законски вработен

Статус на адвокатот Александар Тортевски: “Триесет години се борам за еднаквост на граѓаните во сите сфери што е основна претпоставка за правна држава. Епилогот на...

Македонија 13.01.19 | 14:30

Тортевски: Да се оправала држава со промена на име, сите би го менувале секој месец

Адвокатот Александар Тортевски на својот Твитер профил ја искоментира одлуката на македонскиот парламент за промена на името во Репулика Северна Македонија. Не е за...

Македонија 22.12.18 | 15:37

Тортевски: Се јавувам да го бранам Игор Југ бесплатно!

Адвокатот Александар Тортевски вели дека ако Игор Југ не добие амнестија доброволно се јавува да го брани про боно. Тој е еден од најгласните критичари на новиот Закон...

Скопје 12.12.18 | 10:08

Советникот во СЈО Тортевски ги нападна граѓаните

Адвокатот Александар Тортевски кој е советник на СЈО вчера попладне имал вербална расправија со учесниците на уредно пријавениот јавен протест во центарот на Скопје. Тој...