Ознака: Александар Литовски
Македонија 14.01.21 | 11:13

Владата само на Литовски не му го продолжила договорот на една година, како на другите членови на комисијата со Бугарија

Единствено на Александар Литовски не му бил продолжен договорот  како што тоа било направено со останатите членови на историската комисија со Бугарија, дознава „Република“...

Македонија 13.01.21 | 23:41

Литовски не е веќе член на македонско-бугарската комисија: Никој не ме информирал

Исамедин Азизи, научен соработник – доцент во Институтот за национална историја е именуван за член на заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за историски...

Македонија 12.01.21 | 21:08

Литовски за кого попуштањето не е решение повеќе не е дел од Комисијата со Бугарија, на негово место именуван Азизи

Власта направи измени во составот со комисијата за историски и образовни прашања со Бугарија. На денешната владина седница за нов член е поставен Исамедин Азизи. Азизи...

Македонија 01.12.20 | 21:07

Литовски: Решението со Бугарија не е во попуштање, невистинито и неприфатливо е дека имаме бугарски корени

Решението со Бугарија не е во попуштање, затоа што Бугарија постојано ќе излегува со нови барања се додека не го оствари својот Сан-стефански сон кој кој е дел од официјалнта...