Ознака: Александар Јовановски – Жути.
Економија 19.11.19 | 12:11

Филипче го закочи тендерот за стерилизација

Министерот за здравство Венко Филипче ја прикочува работата околу 13 милионскиот тендер за стерилизација, кој како што објави „Лидер“ во првите две продолженија од...

Економија 13.11.19 | 15:47

Милионери од државни пари – Фирмите на Жути добиле тендери од 79 милиони

Премиерот Зоран Заев одговори дека неговиот брат Вице се среќавал со министерот Венко Филипче за да помагаат на луѓе. Но, често друштво на нивните заеднички седенки...

Македонија 12.11.19 | 14:59

Заменик-министер за здравство да биде она младо момче од Гази Баба, коe и онака ги добива сите големи милионски тендери

На денешната седница во Собранието на Република Македонија, каде на дневен ред е изборот на новиот заменик министер за здравство, сo реплика на обраќањето на премиерот...

Економија 12.11.19 | 10:31

Семејството на Александар Јовановски – Жути ќе го добие милионскиот тендер за стерилизација!

Порталот „Економски Лидер“  пишува за тендерите на семејството на Александар Јовановски – Жути кои ги доби откако „Лидер“ го откри скандлот „35 милиони наместен...

Економија 05.11.19 | 13:58

Нов скандал во здравството во кој се вмешани Филипче и Александар Јовановски – Жути

Нов скандал на повидок за министерот Венко Филипче во кој повторно е вмешан фамозниот Александар Јовановски – Жути, објавува порталот „Лидер“.  Порталот „Лидер“...