Ознака: Аида
Култура 31.05.22 | 10:54

Со „Аида“и промоција на монографијата „50 години Мајски оперски вечери“ завршува јубилејното издание на манифестацијата

Во фоајето на Националната опера и балет на 31 мај во 19.00 часот ќе се одржи промоција на монографијата „50 години Мајски оперски вечери“ од д-р Александар Трајковски. ...

Култура 30.05.22 | 11:44

Операта „Аида“ и промоција на монографијата „50 години Мајски оперски вечери“ во НОБ

Во фоајето на Националната опера и балет на 31 мај во 19 часот ќе се одржи промоција на монографијата „50 години Мајски оперски вечери“ од д-р Александар Трајковски. Монографијата...

Култура 29.05.19 | 12:11

„Аида“ за затворањето на Мајски оперски вечери со Русинките Олга Романко и Ирина Долженко

47. Мајски оперски вечери ќе се затворат со изведбата на величествената „Аида” од Џузепе Верди на 31 мај во 20 часот во Националната опера и балет. Спојот на традицијата...

Култура 10.05.19 | 10:17

Со Триумфалниот марш од „Аида” отворени 47. Мајски оперски вечери

Со звуците на „Триумфалниот марш” од „Аида” и палење на фестивалскиот оган, во Националната опера и балет вечерва беа отворени 47. Мајски оперски вечери, на кои...

Култура 09.05.19 | 09:45

Со „Аида“ почнуваат 47. Мајски оперски вечери

Националната опера и балет на прес-конференција ја најави како спој на визуелната иновација со традицијата, виртуелна сценографија која ќе ја одведе публиката во светот...