Ознака: Агенција за храна
Економија 30.04.20 | 14:58

AХВ издала 8 решенија за констатирана лоша општа хигиенска состојба

Агенцијата за храна и ветеринарство, активно спроведуваше надзори во повеќе градови низ државата во маркети, угостителски објекти, месарници, производствени објекти...

Здравје 20.02.20 | 17:09

Во земјава нема кинески пратки храна

Алармот на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) е вклучен по појавата на коронавирусот, но директорот Зоран Атанасов вели дека простор за паника нема со оглед дека...

Здравје 30.09.19 | 19:32

AХВ предупредува: Во овој ресторан јадете на своја одговорност

Агенцијата за храна и ветеринарство поднесе кривична пријава против сопственикот на ресторанот „Мир“ во прилепското село Ораовец, кој е лоциран на вештачко езеро,...

Економија 14.08.19 | 11:35

Aтанасов: Сега не е време за одгледување свињи за сопствена употреба

Селските домаќинства кои одгледуваат свињи за сопствена употреба, да ги заколат или да ги понудат за откуп на месната индустрија ако немаат воведено или ако биосигурносните...

Здравје 06.08.19 | 20:45

Агенцијата за храна предупредува: Не купувајте храна со оштетена амбалажа, храна која е нагмечена, надуена и напукната

Новото најавено зголемување на дневните температури, кои според метеоролозите во одредени региони ќе надмине 40 степени, ги зголемува ризиците од појава на труење со...