Ознака: Адора инженеринг
Економија 04.10.22 | 19:48

Адора Инженеринг доби цврсти гаранции дека ЕСМ АД ќе ги купи топланите Исток и Запад и ќе го плати долгот

Менаџментот на Адора инженеринг доби цврсти гаранции од ЕСМ АД дека во најбрз можен рок, според сите домашни законски прописи ќе почне постапката за купопродажба на...

Економија 30.09.22 | 16:10

БЕГ: Не е точно дека бесправно сме стопанисувале со топланите во Скопје

Балкан енерџи груп АД Скопје (БЕГ) во пишано соопштение до медиумите порачува дека е неточна изјавата дека БЕГ бесправно стопанисувал со топланите бидејќи, како што...

Економија 29.09.22 | 16:45

„Адора“: Подготвени сме за договор за закуп со АД ЕСМ и на наша штета, но само доколку се најде решение за барањата

Компанијата „Адора инженеринг“, во чија сопственост се топланите Исток и Запад, денеска соопшти дека е согласна, доколку се изнајде модел за да се подмират нивните...

Економија 23.09.22 | 15:14

„Адора“: Носиме разумни одлуки за компанијата во склад со законите и во интерес на граѓаните

„Адора инженеринг“ во соопштение до медиумите ја појаснува постапката за купопродажба на топланите Исток и Запад, кои се важна алка за системот на централно греење...

Економија 22.09.22 | 13:53

„Адора Инженеринг“ ги продава топланите: Ги нуди на ЕСМ по цена од 9,26 милиони евра колку што ги купи

Компанијата „Адора инженеринг“ која е сопственик на две од трите топлани во Скопје очекува да ги продаде на државната компанија ЕСМ која управува со парното за иста...

Скопје 10.01.22 | 13:41

„Адора инженеринг“: Не сме на никаков начин вклучени во производството и испораката на топлинска енергија во Скопје

„Адора инженеринг ДООЕЛ Скопје“ на никаков начин не е вклучена во оперирањето со производството и испораката на топлинска енергија во градот Скопје и нема никакво...

Економија 23.09.21 | 15:21

Официјално: „Адора“ на Чифлиганец нов сопственик на „Топлификација“

„Адора инженеринг“ по пат на јавна лицитација, за 9,3 милиони евра, ги купи топланите „Исток“ и „Запад“ и најголемиот дел од останатиот имот на „Топлификација“ АД,...

Македонија 19.05.21 | 20:25

Лиле Стефанова не го пријавила станот од 75.000 евра во луксузниот објект на „Адора Инженеринг“ што го купила нејзината невработена ќерка

Рената Стефанова, ќерката на обвинителката Лиле Стефанова од Јавното обвинителство за организиран криминал, пред повеќе од пет години како тогаш 21-годишна невработена...