Нова книга од Алдо Климан
„ХРОНИКА НА НАЈАВЕНАТА СМРТ НА ИМЕТО“
90 колумни, апели и реагирања (2017-2018)

– Книгата донесува 55 автентични историски мапи на Македонија, богато опремени со содржајни легенди и аргументирани појаснувања за безочните невистини на грчките, бугарските и албанските квази-историчари и мистификатори на историските факти

– За првпат се објавува и досега непознат, прекрасен портрет на најголемиот македонски син ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, облечен во македонска народна носија; фотографијата е снимена во Солун кратко време пред неговото трагично загинување во Баница.

Книгата „Хроника на најавената смрт на името“ можете да ја читате online или слободно во pdf да ја преземете (клик на сликата)…