четврток, 18 октомври 2018 | Вести денес: 67 ново

Интервјуа

Мода и убавина Интервјуа Живот

Олгица Ѓоргиева, моден дизајнер: „Мемоарите на една гејша“ е колекција која лесно се прилагодува за секакви настани

Најдоброто секогаш доаѓа на крај. Македонската модна дизајнерка Олгица Ѓоргиева на први април, во 21 часот во Националната...

Мода и убавина Интервјуа Живот

Марија Илиќ, Моден викенд Скопје: Младите дизајнери се креативната сила на државата и заслужуваат шанса да ја покажат својата работа

Под мотото „Што ја храни вашата фантазија“(What feeds your imagination?) од 30 март до први април ќе се одржи 17. издание на Моден...

Култура Интервјуа

Ирма Башеска Ристовска, режисерка: Не беше само процес на снимање, туку и процес на запознавање на уште една страна на мојот татко

Документарецот „Башески – мојот татко“ (33`) и краткиoт игран „13 мај“ на Ирма Башеска-Ристовска (12`) се дебитантски...

Интервјуа

Груевски: Нашите херои треба да се слават, а не да се понижуваат заради дневна политика, сите споменици кои ќе ги срушат ВМРО-ДПМНЕ ќе ги изгради повторно

Се најави скорешно рушење или преместување на споменици, затворање на Музејот на македонската борба, преименувања...

Top