Автор: Предраг Димитровски
Колумни 20.06.19 | 18:35

Златко Марин и огледалцето – Огледалце, огледалце мое, кажи на светот најубав кој е?

  Градоначалникот на Општина Аеродром, една од најголемите, ако не и најголема скопска општина, покажа добра волја. Наместо веднаш да го раскине склучениот договор...

Колумни 23.05.19 | 16:01

Павле ми пие, Павле ми шмрка…

Предраг Димитровски Три дена заедно на пат или дај му некому три дена власт за да видиш каков човек е. Ова се две народни мудрости за да се оценат човечките, карактерните,...

Македонија 10.05.19 | 13:54

Интраетничката поделеност серизно тропа на врата

Од поделено општество, Македонија сериозно чекори кон длабока интраетничка поделеност, што е чиста спротивност од синтагмата за едно општество за сите. За ваков заклучок...

Колумни 01.05.19 | 23:07

Срамота, кој рекол дека премиерот Заев ни е глупав!?

Предраг Димитровски Договорите за дело, кои завршија, беа прекинати. Државната администрација 11 години беше полнета од ВМРО-ДПМНЕ. Не им фалеше влакно од главата. И сега...

Колумни 03.01.19 | 15:35

Аман, Бучко, кочи малку!

Предраг Димитровски Почитуваниот професор и експремиер Владо Бучковски во својот последен ТВ-настап уште еднаш ги покажа своите анализаторски способности. Што, нормално,...

Колумни 30.12.18 | 21:42

Нобел со печат на „политичка проституција“

Предраг Димитровски Ректорот на скопскиот универзитет ФОН, професорот Нано Ружин, реши да ги предложи Зоран Заев и Алексис Ципрас за Нобелова награда за мир, заради...

Колумни 26.12.18 | 15:02

Бети Прада и Крсто клисарот

Баба Јана од Петкашинови, мажена во Дурловци, од село Герман, по ново Агиос Германос, од Костурско, Бог да и душа прости, веројатно се превртува в гроб. Додека била меѓу...