Автор: Маја Славева
Колумни 03.09.19 | 09:49

Приказни за власта: Детето кое остана без мајка и без милост од Мила

Маја Славева Животе-скоте! Почитувани читатели, ќе ве замолам да читате внимателно, темата е доста сензитивна. Ви благодарам. Си било едно дете. Детето си растело со мајка...

Колумни 16.05.19 | 11:09

Северна е бела

Маја Славева „Може да се организираме пола да донесеш, за 2 500 денари и спреми ми убаво, важи?“ наш, млад и надежен во неговите редови, пратеник во Собрание, дел од оние...

Колумни 06.03.19 | 09:28

Крвопис си, Македонијо!

Маја Славева Зацрнета нацијо, безимена, преименувана, избришана во време кога си најслободна. Македонијо, народе македонски, нѐ поробија во тишина, со пенкало и вратоврски....

Колумни 23.02.19 | 08:00

Компасот покажува Балканска Индија

Маја Славева Освен југословенски есперанто, премиерот течно и со тврдо „Р“ говори и индиско-англиски јазик.  Вели со влезот во НАТО ќе добиеме вечен мир(?), стабилност...

Колумни 15.02.19 | 22:25

Слобода за северџаните, резервати за Македонците

Маја Славева Живееме во време кое ќе стане историја од која ќе учат сите генерации за тоа како се обезличува еден народ и земја стари повеќе од 2000 години.  Живееме во...