среда, 15 август 2018 | Вести денес: 71 ново
Месечен хороскоп за: август 2017

Овен 21.3. - 20.4.

Љубов

Полето на домот и семејството е поддржано со транзитот на Венера во текот на поголемиот дел од август. Иако ова е исклучителна ситуација својата брачна заедница да ја доведете во некоја коректна и стабилна состојба, сепак повремено ќе треба да посветите повеќе внимание на односот со партнер. Веројатно е дека на наекои ситуации кои ви се важни на двајцата ќе гледате на различни начини, па постои простор за недоразбирање и ситни разидувања. Од почетокот на третата декада ситуацијата во значајна мерка ќе се поправи, а ова е во исто време одличен период и за заеднички одмор, па дури и за планирање на принова. Во подолгите емотивни врски во текто на поголемиот дел од месецот вие и сакананата личност ќе тежнеете кон поинаков модел на однесување, што може вашиот однос да го доведе и до некои напнати моменти. Вие ќе бидете во фазон на излегување и пријатели, додека партнерот ќе биде емотивен повеќе од вообичаено и ќе има големи планови за вашата иднина, за кои вие сега не сте подготвени. Слободните Овни во текот на поголемиот дел од месецот ќе бидат во фазон на летни авантури и минлив односи со спротивниот пол. Нешто сериозно за вас доаѓа тек од почетокот на третата декада од месецот, кога првпат ќе посакате со една личност и нависитина да останете.

Работа

Првата половина од август е прилично нестабилна кога се во прашање финансиските текови. Генерално гледано, најдобро е своите годишни одмори да ги искористите во овој период, бидејќи заморот од работното секојдневие ќе биде повеќе од евидентен. Ретроградноста на Меркур ќе ви се одрази најмногу по новите договори, бидејќи ќе го успорува почетокот и реализацијата. Втората половина од месецот ве воведува во стабилна работна ситуација, во поголема мерка ги придвижува постоечките работни ангажмани, но ви отвора простор и за нова соработка, посебно оние кои се врзани за странство. Во овој период можете да покренете и многу важни проекти кои ќе имаат трајност и стабилност. Приватниот сегмнет ќе се засили во текот на овој период.

Здравје

Би било добро да поминете низ некои основни контроли на својот организам. Во првиот дел од август би било добро да заминете на некој вид на рекреација.

Top