петок, 18 април 2014 | Вести: 39

Избори 2014

Економија

Интервјуа

Неновски: Најавата на ВМРО-ДПМНЕ за 30 инвестиции и 64.000 вработувања е реална

Tome-Nenovski-int84-740x320-top
Ка­ко ја оце­ну­ва­те из­бор­на­та про­гра­ма на ВМРО-ДПМНЕ за пред­вре­ме­ни­те...

Академик Ќулавкова: Албанското малцинство врши психолошка пресија врз Македонците

Katica-Kjulavkova-int84-740x320-top
Спо­ред Уста­вот на Ма­ке­до­ни­ја, служ­бен ја­зик во на­ша­та др­жа­ва...

Кампањите немаат голем ефект, победниците се гледаат преку анкети

Ivica-Madzoski-int82-740x320-top
По­дол­го вре­ме се за­ни­ма­ва­те со ана­ли­за на ан­ке­ти­те по­вр­за­ни...

Колумни

Стаменост или реторичко перчење

За реториката многу умни луѓе искажале свое мислење. Лексико(лозите)графите...
Бона Лазар Бајрактарова

Ќе тргне ли Столтенберг по стапките на Камерон?

Но­ви­от ге­не­ра­лен се­кре­тар на Се­вер­но­ат­лант­ска­та...
Горан Момироски

Сеанса со Наполеон Б.

Во старата добра Прованса има поговорка која вели: Секоја...
Ацо Станковски

Вистинометар

Изјава

За 2014 година, во овој момент, веќе имаме неофицијална потврда на најмалку 20 нови странски компании дека во годината која доаѓа ќе почнат градба на нови капацитети во

Повеќе...

Вистина

Ова е изјава на премиерот Никола Груевски, од новогодишното обраќање на 31 декември минатата година. Ваквата изјава тој секојдневно ја потврдува. ODW ELEKTRIK е последнат

Повеќе...

Спорт

metalurg

Да ја обоиме салата „Борис Трајковски“ во сино

„Да го обоиме СЦ „Борис Трајковски“ во сина боја“ -  им порачуваат играчите на Металург на своите фанови кои ќе присуствуваат на саботниот натпревар помеѓу Металург...

Сцена

Film84-Storaro-1

Виторио Стораро: Филмот е сон што се сонува заедно!

Магот на филмската фотографија, Италијанецот Виторио Стораро, ќе снима во Македонија. Станува збор за филмот „Мајсторот“, за кој сценариото го напиша Љупчо Тодоровски-Упа,...

Живот

IMG_1556

Петар Ацев: „Твитер“ ме поттиккна да ја создадам „Кралеви на успехот“

Од каде идејата за телевизискиот проект „Кралеви на успехот“? Ацев: Од крајно чудно место. Од социјалната мрежа „Твитер“. За мене тоа е место каде што има доста здрави...

Република на Facebook

Анкета

Ќе излезете ли на гласање на претседателските и парламентарни избори на 27 април?

Loading ... Loading ...

Вицотека

(Без)врска

-Сингл е? … -Да. … -Сингл си? … -Да. … -Те сака? … -Да. … -Ја сакаш? … -Да. … -Епа што не излезете? … -НЕ МОЖЕ БРАТ, КОМПЛИЦИРАНО Е.

Статус @ Facebook

#OhMyGod

Јосиф трудна сум! Како бе Марија?! Господ знае!

„Република“ ви препорачува

  • Ракописот од Акра Пауло Коелјо
  • Се гледаме на врвот Коста Петров
  • Понекогаш доаѓа среќа Винка Саздова
  • Соголена пред тебе Силвија Деј