вторник, 16 октомври 2018 | Вести денес: 62 ново

Архива по таг: годишна програма

Култура

Уште еден скандал во Годишната програма на Министерството за култура: За Институтот за духовно наследство на Албанците 150.000 денари, за Институтот за фолклор за проект за Власите 20.000 денари!

Од Институтот за фолклор, етномузиколог реагира на распределбата на сретствата од Годишната програма на Министерството...

Култура

Оливер Белопета: Министерството за култура треба да се преименува во Министерство за култура, популизам, естрада, забава, фестивалчиња, маскенбали и туристички патувања

Со реакција за годишната програма на Mинистерството за култура излезе и првиот човек на Скопскиот џез фестивал,...

Top