сабота, 24 февруари 2018 | Вести денес: 1 ново

Култура

Култура

За шарениот Сарачини Министерството за култура има јасни критериуми, а за културните работници критериумите се партиско-наддавачки

И покрај нездоволството на сите културни работници од средствата предвидени за 2018 година од страна на министерството...

Култура

Уште еден скандал во Годишната програма на Министерството за култура: За Институтот за духовно наследство на Албанците 150.000 денари, за Институтот за фолклор за проект за Власите 20.000 денари!

Од Институтот за фолклор, етномузиколог реагира на распределбата на сретствата од Годишната програма на Министерството...

Култура

Оливер Белопета: Министерството за култура треба да се преименува во Министерство за култура, популизам, естрада, забава, фестивалчиња, маскенбали и туристички патувања

Со реакција за годишната програма на Mинистерството за култура излезе и првиот човек на Скопскиот џез фестивал,...

Top