четврток, 15 ноември 2018 | Вести денес: 23 ново

Интервјуа

Култура Интервјуа

Ненад Георгиевски, основач на „Скопје синема сити“: Формулата е да се поистоветат работата и задоволството, а не да се исклучат меѓусебно

Пред нас е ново издание на „Скопје синема сити“. Кои филмови се на програмата на пролетното издание на Фестивалот? -Пролетното...

Мода и убавина Интервјуа Живот

Олгица Ѓоргиева, моден дизајнер: „Мемоарите на една гејша“ е колекција која лесно се прилагодува за секакви настани

Најдоброто секогаш доаѓа на крај. Македонската модна дизајнерка Олгица Ѓоргиева на први април, во 21 часот во Националната...

Мода и убавина Интервјуа Живот

Марија Илиќ, Моден викенд Скопје: Младите дизајнери се креативната сила на државата и заслужуваат шанса да ја покажат својата работа

Под мотото „Што ја храни вашата фантазија“(What feeds your imagination?) од 30 март до први април ќе се одржи 17. издание на Моден...

Култура Интервјуа

Ирма Башеска Ристовска, режисерка: Не беше само процес на снимање, туку и процес на запознавање на уште една страна на мојот татко

Документарецот „Башески – мојот татко“ (33`) и краткиoт игран „13 мај“ на Ирма Башеска-Ристовска (12`) се дебитантски...

Top