среда, 22 ноември 2017 | Вести денес: 21 ново

По еден век пронајдени остатоци од Титаник (видео)

Истражувачите конечно успеале да најдат остатоци од „чилеанскиот Титаник“, после 95 откако потонал. Бродот Итата превезувал над 400 луѓе, а потонал во 1922 година на релација од Чиле до САД, при што наидел на силна плима.
Сега треба да се обезбедат сите дозволи и да се почне со детално истражување.

Top