понеделник, 23 октомври 2017 | Вести денес: 0 ново

Пуштен во употреба Одделот за интензивна нега и терапија на Клиниката за детски болести

Реновираниот оддел за интензивна нега и терапија при Клиниката за детски болести денеска е пуштен во употреба, информира Министерството за здравство.

„Одделот за интензивна нега ќе работи со истиот капацитет како и досега, со можност да се зголеми со нови вработувања на медицински персонал, со што ќе се испочитуваат високите стандарди на згрижување на најтешко болните деца, со што ќе се гарантира безбедност на пациентите“, се наведува во соопштението на Министерство за здарвство.

Top