понеделник, 23 октомври 2017 | Вести денес: 0 ново

Сестрите на Гинекологија дежураат за 150 денари

На Клиниката за Гинекологија имаме голем проблем со недостиг од кадар, информира директорката на Клиниката, Викторија Јовановска. Истото го утврдиле и здравствените инспектори кои направија вонреден инспекциски надзор по смртта на новороденчињата на Клиниката.

-Последниот анестезиолог е примен пред 15 години. Нема педијатри. Немаме инструменари. Ако ми верувате, сестрите дежураат за 150 денари. Во преговори сме со педијатри, кои ќе ги едуцираме и примиме, вели директорката.

И здравствените инспектори констатирале низа недоследности во однос на кадарот и опремата на оваа здравствена установа.

newsroom.mk

Top