понеделник, 23 октомври 2017 | Вести денес: 0 ново

Промоција на книгата „Пештерски цркви од Преспанското езеро“ од Гоце Ангеличин Жура

Во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ од Скопје,на 14  октомври (сабота) во 12 часот ќе се одржи промоција на колор-монографијата „Пештерски цркви од Преспанското Езеро“ од д-р Гоце Ангеличин Жура.

За најновото издание на долгогодишниот истражувач на богатото културно наследство на Македонија ќе зборуваат проф.д-р Димитар Ќорнаков и проф.д-р Виолета Мартиновска.

Издавач на монографијата е Книгоиздателството „Силсонс“ од Скопје.

 

Top