сабота, 21 октомври 2017 | Вести денес: 1 ново

„Девојки како нас“, повик и охрабрување жените да спортуваат (Видео)

Граѓанската спортска организација ТАКТ со поддршка на Амбасадата на Кралството Холандија во Македонија и Агенцијата за млади и спорт промовираше спортско видео „Девојки како нас“.

Видеото има цел да ги промовира женскиот спорт и многубројните придобивки од спортувањето. Во видеото се прикажани истакнати спортистки од осум различни спортови кои во македонската јавност се препознатливи по своите резултати.

Top