сабота, 21 октомври 2017 | Вести денес: 1 ново

Битолски театар со претставата „Shakespeare 4 ever“ гостува во Израел

Народен Театар од Битола со две претстави и огромен успех од настапи на МИТ Фестивалот во Цетиње. Со претставата ,,Отело“ и “ Лепеза “ по текст на Јуики Мишиме се претстави во Кралското позориште “ Зетски дом “ во Цетиње, Црна Гора во режија на Благоја Мицевски.

А утре во Израел, ќе настапи исто така со претставата Shakespeare 4 ever, која е во копродукција со група актери од Русија, а музиката е на Фолтин од Македонија

Top