недела, 19 ноември 2017 | Вести денес: 41 ново

Скопје нема хипстери, а аеродромци не носат тренирки

Апикација која се базира на краудсорсинг и дава мапа на градовите, односно нивните делови според тоа каква категорија луѓе доминираат во нив. За Скопје резултатите се малку поинакви од она што го знаеме ние за населбите. Така, според мапава дромци се бизнисмени во одела, а карпошани се нормални – жена, деца, куче, маче.

 

Top