недела, 19 ноември 2017 | Вести денес: 23 ново

Фондацијата „Македонско наследство Тодор Александров Ресен“ донира училиштен прибор на ООУ „Ѓорче Петров“

Фондацијата „Македонско наследство Тодор Александров Ресен“ донира 250 пакети училиштен прибор на ООУ Ѓорче Петров – Скопје.
Училишниот прибор ќе им биде поделен на учениците од социјално ранливите категории.
Фондацијата и училиштето потпишаа и Меморандум за понатамошна соработка.
Фондацијата „Македонско наследство Тодор Александров“ ќе продолжи им помага на учлениците од социјално ранливите категории во целата држава преку донации.
Top