понеделник, 20 ноември 2017 | Вести денес: 1 ново

Задар, еден ден по поплавата (видео)

Вчера хрватскиот град Задар го зафати невреме во кое 70 екипи од пожарникари и војска ја ваделе водата од објектите. Болницата е оштетена, а вода има насекаде низ градот.

Задар годинава е најдождливиот град во светот.

Поради обилните дождови на граѓаните им е укажано ако не мораат, да не излегуваат од дома. Дел од нив не смеат да ја пијат ниту водата од чешмите.

Сега вода се испумпува од 20 локации во Задар. Училиштата денеска ќе работат нормално.

Top