понеделник, 25 септември 2017 | Вести денес: 46 ново

„Ловците на урагани“ летаа со авион низ ураганот „Ирма“ (видео)

„Ловците на урагани “ го прелетаа и снимија окоти на ураганот Ирма , со цел да соберат податоци за невремето.

Капетанот Фил Бланшер  пилотираше со авионот со цел да им ја олесни работата на синоптичарите во предвидувањата на патот и јачината на ураганот Ирма.  Сознанијата  ќе бидат користени и з анатамошни истражувања на ураганите , соопштуваат од Американската агенција за урагани .

Top