среда, 22 ноември 2017 | Вести денес: 36 ново

За следната година ќе им бидат потребни 15 илјади работници на Хрватите

За идната година на Хрватска ќе и требаат 15.000 туристички работници.

Проблем е што од оваа земја си заминуваат не само образовани кадри, туку и занаетчии.

Хрватска има 200.000 невработени, а многу често и цели семејства се иселуваат во странство.

Состојбата е алармантна последниве неколку години. Се размислува за увоз на работници од други балкански земји, но и од Филипините.

Top