понеделник, 25 септември 2017 | Вести денес: 82 ново

Антикорупциска го прифати приговорот на Љупчо Георгиевски за неговото разрешување

Државната комисија за спречување корупција смета дека претставката на поранешниот директор на Агенцијата за планирање на просторот, Љупчо Георгиевски, кој поднесе приговор против управниот одбор за неговото разрешување, е основана бидејќи тој бил разрешен истиот ден кога биле распишани локалните избори.

Антикорупциска едногласно донесе одлука за понатамошно постапување по претставката.

Георгиевски е осомничен во случајот „Траекторија“ на СЈО, заедно со поранешниот премиер Никола Груевски, Владимир Пешевски и Миле Јанакиевски.

Top