вторник, 21 ноември 2017 | Вести денес: 107 ново

Туристите непожелни во Дубровник, Венеција и Барселона

„Никогаш веќе вакво лето“, порачуваат граѓаните на повеќе европски градови затоа што туристите се скапи, нечисти, и постојано има метеж.

Револтирани се граѓаните на Дубровник, Венеција и Барселона.

Мештаните наведуваат дека им пречи однесувањето на туристите на јавни места и поради тоа морале да ги зголемат цените на собите и апартманите.

Ова лето локалните жители на туристите во Палма Де Мајорка им пуштиле ракети со црвен чад и конфети, додека се упатувале кон ресторан.

Друга група нападнала автобус со туристи и го обоила со спрејови.

Од 1995 година до 2006 година бројот на туристи глобално се зголемил за 525 милиони.

Top