среда, 22 ноември 2017 | Вести денес: 100 ново

Тип-топ средена, а на нозете…

На Балканот отсекогаш се следела модата, па дури и онаа екстремната. Но, Балканот е и старомоден – традицијата и во 21 век го има главниот збор, а тренди белграѓанка успеала да ги спои и двете – традицијата и модата, па тип-топ средена, на нозете облекла опинци.
Да, опинци!
Опинците се дел од народната носија во Карпатите, Соливачка, Романија, делови од Русија и северна Европа, Хрватска, БиХ, Црна Гора, Србија, Македонија и Бугарија.

Top