вторник, 21 ноември 2017 | Вести денес: 107 ново

Советниците на СДСМ од Радовиш ја поддржаа Владата за изградба на кампови за мигранти

Советот на Радовиш изгласа да нема кампови за мигранти во општината. Одлуката беше донесена со 11 гласа ЗА од советниците на ВМРО-ДПМНЕ и 7 гласа од советниците на СДСМ кои гласаа против таквата одлука

Советниците на СДСМ од општина Радовиш на денешната седница на Советот не поддржаа да нема изградба на кампови и социјални станови за мигранти, како што е предвидено во владиниот Акциски план и стратегија за сместување на мигранти на македонска територија.

Советниците на ВМРО-ДПМНЕ гласаа ЗА отфрлање на владиниот Акциски план, според кој општините до крајот на годинава ќе треба да обезбедат барем 100 плацеви за изграба на социјални станови за бегалци и мигранти на македонска територија со цел подобра нивна долгорочна интеграција.

Советниците на СДСМ гласаа против отфрлање на одлуката да нема кампови за мигранти во општината, поддржувајќи ја владината стратегија на Министерството за труд и социјална политика.

Top