четврток, 19 октомври 2017 | Вести денес: 125 ново

Зошто Кејт, за разлика од Дијана, никој не ја вика принцеза?

Кејт Мидлтон и покрај тоа што се омажи за британскиот принц Вилијам, и понатаму ја носи титулата војвотката од Кембриџ. За разлика до Дајана, нејзе никој не ја ословува со принцеза.

Зошто е тоа така?

Припадниците на британското кралско семејство имаат неколку титули од кои тие ја одбираат највисоката.

Во случајот со Кејт Мидлтон, нејзината официјална титула е Нејзино кралско величество принцезата Кетрин, војвотката од Кембриџ, грофица од Стратерн и бароница од Керикферџус.

Дајана беше родедна во семејство на британското благородиштво, но тоа не е случај со Кејт. Заради тоа, оваа млада дама се определила за титулата војвотка.

 

Top