четврток, 19 октомври 2017 | Вести денес: 125 ново

Носителите на овие крвни групи се најздрави и најотпорни: Дали сте меѓу нив

Сѐ повеќе излегуваат сознанија дека крвната група навистина има големо влијание на целокупното здравје.

Носителите на поедини крвни групи имаат поголеми шанси да се изборат со различни болести и инфекции во својот организам, а во однос на тоа најдобро поминуваат носителите на крвната група 0.

Поради отпорноста на организмот на болестите, луѓето кои имаат крвна група 0 живеат најдолго.

Што се однесува до тоа која крвна група е најслаба, тоа е тешко да се одреди, иако експертите велат дека тоа е крвната група А, бидејќи оваа крвна група е најмалку отпорна на маларија.

Top