четврток, 19 октомври 2017 | Вести денес: 125 ново

Лекар пропишал необична терапија на четиригодишно дете

Наодот на еден лекар од Бар и пропишаната терапија на пациентката предизвикаа внимание во јавноста откако фотографија од дијагнозата се појви на социјалните мрежи.
Лекарот-специјалист на четиригодишно девојче кое се јавило на лекат поради повреда на раката, му пропишал сладолед и контрола по потреба. Во извештајот се јаведува дека девојчето го повредило палецот на десната рака на врата.
И како то бива, додека едни се смеат на духовитоста на лекарот и ја одобруват, има и такви кои ја критикуваат и се сомневаат во неговата стручност.

Top