понеделник, 23 октомври 2017 | Вести денес: 19 ново

Загребскиот пијано квинтет на „Охридско лето“

Загребскиот пијано квинтет вечер ќе одржи концерт во црквата „Св. Софија“, во рамки на фестивалот „Охридско лето“.

Ќе настапат музичарите Илин-Диме Димовски на контрабас, Федерико Ловато-пијано, Хрвоје Филипс – виола, Никола Јовановиќ – виолончело и Алина Губајдулина на виолина.

Top