недела, 22 октомври 2017 | Вести денес: 71 ново

Врвно достигнување на архитектурата во Тетово (ФОТО)

Навиканти сме да гледаме секакви архитектонски решенија кои се одговор разни општесдтвени предизвици: имотни односи, инаети, светогледи, но и тесногледи. Барем во овој случај забележан во Тетотво. Токио пристигнало во Тетово, со оглед на тоа што во пренаселеното Токио луѓето го решаваат станбеното прашање барајќи спас во височина.

Top