вторник, 21 ноември 2017 | Вести денес: 107 ново

Регионот во шок – почина најдебелата жена

Пациентка од борското село Метовница, Анита Вујиќ (42), тешка околу 300 килограми, почина како последица од екстремна дебелина во општата болница во Бор.

На пациентката и откажале сите витални органи, срцето, белите дробови и бубрезите.

Според лекарите Вујиќ не успеала да го дочека тимот на специјалисти од Клиничкиот Центар во Белград, кои требало да и вградат канила и да се обидат да го пронајдат венскиот пат.

Top