вторник, 19 септември 2017 | Вести денес: 78 ново

Германец пошол на одмор во Хрватска со трактор

Ернест Ебелинг е 63-годишен Германец, кој оваа година на летување во Хрватска дошол со трактор. На патот до Трогир, до каде што патувал девет дена, поминал 1.700 километри.

Патувањето го поделил на девет дена, за секој ден поминувал по 110-120 километри. Неговата сопруга, сепак, не тргнала со него, туку се решила за авионско патување.

Top