недела, 19 ноември 2017 | Вести денес: 16 ново

Самостојна изложба на Мице Јанкуловски во Венеција

Во петокот во Архиви дела Мизерикордија, Венеција се отвори самостојната изложа на Мице Јанкуловски „ФОРМИ“ сликарство, курирана од големиот венецијански куратор и историчар на уметност Енцо ди Мартино.

Јанкуловски се претстави со големи формати слики на платно од неговите циклуси Форми 1 и Форми 3. Многубројната публика од професионалци (претставници од Венцијанското Биенале, Гуганхејм музејот во Венеција и др.) и почитувачи на уметноста имаа можност да уживаат во несекојдневната изложба.

Изложбата ќе трае до 30 јули 2017.

Top