среда, 22 ноември 2017 | Вести денес: 0 ново

500 двојки потврдиле колку трае нормален секс

Мажите и жените често дебатираат за тоа колку би требало да трае совршениот сексуален однос. Во едно истражување двојки со стоперици ја мереле должината на сексуалениот однос од пенетрација до ејакулација. Просечното време, без предигра, траело 5,4 минути.

Во истражувањето учестувале 500 двојки кои биле во стабилна врска долга повеќе од шест месеци од Холандија, Велика Британија, Шпанија, Турција и САД. Истражувањето траело четири недели.

Најбрзи биле Турците чиј просечен однос траел 3,7 минути, а мажите од другите земји можеле да издржат обично шест до седум минути.

Top